ФОРУМОК

ФОРУМОК

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 27.12.2025 - 09:20:19
Страницы:  1  

Коронка після лікування каналів

АвторСообщение

AMWAY

Хранитель мудрости

Статистика:

Добрий вечір! Підкажіть хто знає - після лікування каналів зуб потрібно накривати коронкою чи можна обійтись пломбою? Стоматолог наполягає на коронці, але я читав що можна і просто запломбувати. Не хочеться зайвих витрат якщо можна без цього обійтись.

-----------------
http://amwayglobal.com
Сообщение # 1 28.11.25 - 04:47:12
RE: Коронка після лікування каналів

Livesms

Хранитель мудрости

Статистика:

Це залежить від того скільки тканин зуба залишилось. Якщо зуб сильно зруйнований - коронка обов'язкова, бо після видалення нерва зуб стає крихким і може зламатись під навантаженням. Якщо ж зруйновано небагато - можна обмежитись якісною пломбою або вкладкою. Але це має оцінити лікар дивлячись на конкретну ситуацію. Економія тут може вийти боком - краще поставити коронку зараз ніж потім втратити зуб через перелом.

Сообщение # 2 28.11.25 - 05:39:10

leonchik

Хранитель мудрости

Статистика:

Правильно кажуть. У мене була ситуація - після лікування каналів вирішив заощадити і поставив просто пломбу замість коронки. Через рік зуб тріснув під час їжі, довелось видаляти і ставити імплант що вийшло в рази дорожче. Так що не повторюйте моїх помилок. До речі, якщо вже робите лікування каналів - робіть це якісно з мікроскопом. Я зараз в іншій клініці лікую зуби, там використовують мікроскоп для лікування зубів під мікроскопом у Києві, ось посилання https://sdental.com.ua/service/treatment-under-microscope. Якість роботи зовсім інша, все робиться набагато ретельніше. Краще один раз зробити як слід і не мати проблем, ніж економити і потім переробляти.

Сообщение # 3 28.11.25 - 05:55:51
+Украина.Лещевидный барбус (Barbus schwanenfeldi) : Предыдущая тема
Страницы:  1  

Нажмите на точку возле имени для обращения к участнику

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники

Driven by: EsoTalk 4.1.1